Terikoton (Terry Cotton) Nedir? Terikoton Kumaş Özellikleri ve Kullanım Alanları **2022

Terikoton ( Terry Cotton ) Nedir? 

Terikoton Nedir sorusunun en kısa ve net cevabı ingilizce tercümesiyle "Havlu Kumaş" olarak geçer. Terikoton Kumaş ( Terrycloth, Terry Cotton, Terry Towelling ) kısaca havlu kumaşı, pamuk havlu kumaşı veya sadece havlu olarak diye isimlendirilir. Oldukça fazla su emme özelliği olan bu kumaş türü çok fazla iplik kullanılarak birçok sıkı yöntemle dokunan bir kumaştır. Yuvarlak Örme Kumaş veya dokuma yöntemleri ile üretimi yapılır. 


Terikoton (Terry Cotton) Nedir? Terikoton Kumaş Özellikleri ve Kullanım Alanları **2022


Terikoton Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Terikoton Kumaş Özellikleri; içerisinde %60 Pamuk %40 Polyester içerir. Havlu Kumaş olarak bilinmesine rağmen çok ince ve hafif bir kumaştır. Terikoton Kumaşı saf pamuk olmadığı için tamamen kaliteli olmayabilir yalnız tamamen polyester olan kumaşlara nazaran daha kaliteli ve oldukça popüler ve kullanışlı bir kumaştır. Terikoton Kumaşın türleri olarak iki seçenek mevcuttur. Bunlar ithal ve yerli olmak üzere ikiye ayrılır. Yerli Terikoton kumaş üretiminde %60 Pamuk ve %40 Polyester kullanılırken İthal Terikoton kumaşlarda %65 Pamuk %35 Polyester kullanılarak üretimleri yapılır. Uzun süreli yıkamalara karşı oldukça dayanıklıdır.


Terikoton Kumaş Özellikleri ve Terikoton Kumaş Kullanım Alanları Nelerdir


Terikototon ( Terry Cotton ) Kumaş Kullanım Alanları Nelerdir?

Terikoton Kumaş genelde Cerrahi takımlar, doktor elbiseleri, hemşire kıyafetleri gibi Cerrahi kıyafet üretiminde kullanılan bir kumaş türüdür.  Ayrıca nevresim takımları ve ev giyim ürünlerinde kullanılır. Yeterince konforlu ve kullanışlı bir kumaş olduğu için çoğumuzun yatak odası takımları genelde bu kumaş türü ile üretilerek evlerimize girer. Asla kırışmayan ve ütü konusunda asla zorluk çektirmeyen bir kumaş olduğu için ev hanımları tarafından en çok tercih edilen kumaş türü olarak bilinir. 


terikoton kumaş ne kadar, terikoton kumaş fiyatları 2022


Terikoton ( Terry Cotton ) Kumaş Fiyatları Ne Kadar? * 2022

Terikoton Kumaş Türü diğer kumaşlara nazaran daha uygun fiyatlıdır. Piyasada bulunan kumaşlara göre daha ucuz olması daha çok tercih edilme sebeplerinin başında gelir. Terikoton kumaşlar, Polikoton ve tamamen polyester kumaşların fiyatlarına göre neredeyse yarı yarıya kadar fark gösterebilir. Çoğu kumaş satan siteler arasında karşılaştırma yapıldığında Terikoton kumaş fiyatının metresi 30tl ila 40tl arasında değiştiğini görebilirsiniz. 2022 yılı itibariyle dolar ve kur'da olan artışların kumaşlar üzerindeki etkiside değişiklik gösterebilir. Özellikle ithal kumaşlar 2021 fiyatlarına göre daha pahalı olması bekleniyor.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski