Siyah Renk Nedir? Siyah Rengin İnsan ve Çocuk Gelişimi için Etkileri Nelerdir? 2022

Siyah Renk Anlamı Nedir?

Siyah Renk doğada olmayan bir renk tonudur. Işığı emerek yok eden, ışığın olmadığı yerler Siyah olarak algılanmaktadır. Işığın emilmesi sonucu ortaya çıkan bu renk kişilerde hüznü, sıkıntıyı ve yalnızlığı artırarak karamsarlığa sebep olmaktadır. Matemi simgeleyen siyah genellikle ölümü çağrıştırır. Siyah renk, aynı zamanda konsantrasyonu artırırken, gücü, hırsı ve soyluluğu ağırbaşlılığı ve tutku'yu temsil etmektedir. Hakim olduğu ortamlara gizem katan siyah rengin karamsarlığı artırma özelliğinden dolayı çocuk odalarında kullanılmaması tavsiye edilmektedir.  Bizim toplumumuzda ve batı topluluklarında hüznü çağrıştıran bir havası olan siyah rengi, Japonya'da mutluluğu temsil ettiği bilinmektedir. Her ne kadar karamsar bir ruh haline gönderme yapsa da siyah renk romantik bir gece rengini de çağrıştırmaktadır. Kişilerin, odaklanmasında en etkili renk olduğuda belirtilmektedir. 


siyah renk nedir,siyah rengin anlamı nedir, siyah rengin isnan psikolojisine etkileri nelerdir


Bu sebeple uyurken odanın tamamen karanlık olması gerektiği herkes tarafından aşinadır. Böylece beynin gece bu yanıyla dinlenerek daha dinç bir halde uyanmasının sağlanabileceği söylenmektedir. Aynı zamanda hırsı temstil eden bir renk olarakta bilinir. İş görüşmelerinde tercih edilmesi halinde kişinin işe almak için oldukça hırslı ve istekli olduğu vurgusunu yaptığı ifade edilmektedir. Gücün ve hırsın simgesi olduğu için makam arabalarının hep siyah renkli olduğu belirtilen görüşler arasında yer alır. Siyahın olumlu duygular uyandırdığı kadar olumsuz duygular uyandırdığı da vurgulanan görüşler arasında bulunmaktadır. Suçun ve kötülüğün temsili olarak düşünülen bu siyah rengin diğer taraftan sadakati, gücü, dayanıklılık ve bilgelik gibi anlamlarıda taşıdığı bilinmektedir. 


Siyah Rengin İnsan Psikolojisine Etkileri Nelerdir?

Siyah Renk bayanlarda genelde zayıf, daha zarif ve fenomen bir görüntü elde edebilmek arzusuyla sıkça tercih edilen bir renktir. Azimli, hırslı ve istediğini bilen kadınların siyah tonlarını makyaj olarak, aksesuar ve giyim ürünleri olarak tercih ettiği belirtilmiştir. Aşırı hırs hissi uyandıran siyah renk tonlarının kişiyi olumsuz psikoloji içine soktuğuda bir gerçektir. Siyah renk daha çok karamsarlığı temsil eden bir renk tonu olduğu için psikolojik açıdan sorun yaşayan, kendisini ispat çabasında hisseden kişiler tarafından tercih edildiğide görülmektedir. Rock ve Punk gibi müzik tarzı dinleyen, bu tarz müziklere hayranlık duyan kişilerin karakterlerini yansıttığı için tamamen siyah renklere bürünmeleri de görülen olaylar arasındadır. 


siyah rengin çocuk psikolojisi ve gelişimine etkileri nelerdir


Siyah Rengin Çocuk Gelişimi ve Psikolojisine Etkileri Nelerdir?

Siyah Renk Çocukların Gelişimi ve Psikolojisi için tamamen aksi bir gidişata yol açacağı bilinen siyah ton elbise, çocuk oyuncakları ve aksesuarların tercih edilmemesi, psikolojik açıdan depresyona ve türlü gelişim eksikliklerine yol açabileceği için uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski