Renk Değiştiren Kumaşlar - Renk Değiştirebilen Akıllı Kıyafetler *2022

Renk Değiştiren Kumaşlar Nedir?

Renk Değiştiren Kumaşlar, son yılların en çok dikkat çeken kumaş türleri listesinde zirveyi zorluyor. Renk Değiştiren Kumaşlar ilk olarak ABD, Florida merkezli Central Florida Üniversitesi gibi merkezlerde denemesi yapılarak geliştirilen nano teknolojiye sahip kumaş türlerini giyim ve aksesuar malzemeleri olarak sık sık görmekteyiz. ChroMorphous teknolojisi kullanılarak üretim yapan profesörler Central Florida Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, ChroMorphous teknolojisi ile yeni kumaşlar üreterek giyim sektörüne büyük ses getirecek bir olaya imza attılar.


Renk Değiştiren Kumaşlar son gelişen teknolojiyi kullanan üreticiler sayesinde vücut ısılarına göre renk değişimine uğratılıyor. İnsan vücudu terleyince yerine gül lavanta gibi hoş kokular üretimini sağlıyor. Özellikle bukalemunlar, derilerinin altındaki renk taşıyan damar tabakalarını kullanarak korku ve tedirginlik anlarında yaratılışın verdiği mucize ile renklerini değiştirebiliyor olmalarından ilham alan giyim ve moda üreticileri tasarladıkları yeni kıyafetlerde bukalemun gibi renk değiştiren giysiler üretmiştir. Nano Teknoloji sayesinde üretimi yapılan bu kumaşlar son zamanların en çok tercih edilenleri arasına giriyor. Renk değişimine uğrayan kumaş üreticileri yıkama konusunda tüketicilerin hiç bir tereddüt yaşamaması hatta istenilen derecelerde yıkamalarının yapılabileceğini söylüyor. Kurutma yöntemi olarak doğal yolların tercih edilmesi ürünün daha uzun süre kullanılmasını sağlayacağı için ütü gibi teknolojik aletler yerine doğal kurutma yöntemlerini öneriyor.


Renk Değiştiren Kumaşlar - Renk Değiştirebilen Akıllı Kıyafetler 2022


Renk Değiştirebilen Akıllı Kıyafetler Nedir?

Renk Değiştirebilen Akıllı Kıyafetler, son yılların fenomeni olarak en çok İngiltere ve Paris gibi moda merkezli şehir ve ülkelerin defilelerini renk cümbüşüne boğuyor. Çeşitli giyim koleksiyonları ve trend kıyafetlerin sergilendiği defilelerde sık sık gösterime giren Renk Değiştirebilen Akıllı Kıyafetler son moda trendleri arasında yerini çoktan aldı. 2015 yılında tanıtım yapanlar arasında Showpo, Avustralya online moda ürünleri satışı yapan firmanın ceo'su Jane Lu'nun tanıtımını yaptığı tek tuşla renk değiştiren kıyafet ve aksesuarlar dünya tekstil ve moda gündemine bomba gibi düşmüştü.

2018 yılında İzmir'li Lise öğrencisi 16 yaşındaki Pelin Kaya, zararlı güneş ışını karşısında Renk Değiştirebilen Kumaş tasarlayarak TÜRKİYE'nin gururu olmuştur. Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Türkiye 1.ciliği elde eden proje Portekiz'de düzenlenen Uluslararası yarışmada 1.ci oldu. İzmir Atatürk 10'cu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Pelin Kaya, güneşin zararlı ultra viole ışınlarıyla ilgili uzman uyarılarından ve haberlerden etkilenerek 1.5 yıl önce konuyla ilgili araştırma yapmaya başlamış ve bu işte muvaffak olmuştur. 

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski