Konfeksiyon Nedir? Konfeksiyon Ne Demek? Konfeksiyon Ürünleri Nelerdir?

Konfeksiyon Nedir? Konfeksiyon Ne Demek? Konfeksiyon Ürünleri Nelerdir?

Konfeksiyon Nedir sorusunun en kısa ve net cevabı hazır giyim üretim yeri ve vasıfsız gençler için iş kapısıdır. Konfeksiyon denince akla genelde rahmetli Müslüm Gürses, Selahattin Özdemir, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur gibi müzik türlerinin son ses çalınarak işçilerin bunalımla iş psikolojisini yenerek daha hızlı verim alınmasını beklenen iş yeridir. Genelde Radyo2000 veya KralFM tarzı müziklerin iş saatleri içerisinde en çok dinlenildiği alan olma ünvanını taşır. 

Bu yazımızda Konfeksiyon nedir sorusunu sokak jargonu ile tarif ettik ama gerçekten konfeksiyon nedir? konfeksiyon ne demektir? konfeksiyon ve tekstil ürünleri nelerdir? ve son olarak konfeksiyon mümessilliği hakkında çok merak edilen soruları yazımızda cevap vereceğiz. Tekstil ve Konfeksiyon arasında bir ilişki var mı merak eden bir çok kişi için derlediğimiz yazımızı okumanızı tavsiye ediyorum..


konfeksiyon nedir, konfeksiyon ne demek, konfeksiyon ürünleri nelerdir


Konfeksiyon Nedir?

Konfeksiyon, türlü türlü kumaşların çizimleri, kesimleri yapılarak dikimleri yapılmak üzere işlenen bir sanayi koludur. Hazır giyim olarak elbise, aksesuar ve bir çok temel ihtiyaç ürünlerinin dikimlerini, ütü işlemleri ve paketleme gibi işlemlerin yapıldığı işletmeye konfeksiyon denir. Kesimleri yapılan ürünlerin etiketleme işlemleride bu kısımda yapılır. 

Günümüz dünyasının en ünlü giyim markaları kendi ürün etikleri ile birlikte çizimlerini ve kumaşlarını biçimlendirmek için kullandıkları dikim evleridir. Dünyanın en çok tercih edilen konfeksiyon ürünleri, konfeksiyon malzemeleri, kumaş çeşitleri ve aksesuar modellerinin kalbi olan merter, zeytinburnu, güngören, osmanbey, laleli gibi semtlerin neredeyse tüm binalarının bodrum katları bu iş koluyla uğraşılan konfeksiyon atölyelerinden oluşur. Nerede olursanız olun tekstil ve konfeksiyon kelimeleri geçiyorsa aklınıza önce bu muhitler gelecektir.

Konfeksiyonun en önemli üretim aşamaları olan modelhane, kesim, dikim ve ütü paket bölümleridir. Temmuz 2014 tarihinde yeniden yapılandırılan konfeksiyon ünitesi kısa zamanda aylık 1 milyon parça üretim kapasitesine ulaşmıştır. Kadın, Erkek, Çocuk ve Bebek örme giyim üzerine uzmanlaşan ekipler sayesinde yurtiçi ve avrupa'da olmak üzere bir çok kaliteli markalara üretim gerçekleştirmektedir. 

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski