Haute Couture Nedir? Haute Couture Ne Demek? Haute Couture Fiyatları Türkiye *2022

Haute Couture Nedir? Haute Couture Ne Demek?

Haute Couture fransızca "Yüksek Moda" demektir ve dilimizde "Özel Yapım Kıyafet" anlamını taşır. Haute Couture genelde zenginlerin kullandıkları bir moda terimi olduğu için pek mahalle tarzı butik, giyim mağazaları tarafından bilinmez. Tamamen kişiye özel tasarlanan bu kıyafetler genelde özel balo, gala ve partilerde giyilmek için moda tasarımcıları tarafından yalnızca tasarlanan kişi için hazırlanır. Haute Couture, özel günler, etkinlikler ve buluşma öncesi benzersiz tasarımları ve özel işçilik sonucu kişiye özel tasarlanan kıyafete verilen moda terimidir. Ünlülerin ve bankerlerin genelde özel tasarımcılara yaptırdığı Haute Couture elbise ve kıyafetlerin yalnızca bir kez kullanıldıkları söylenir.


haute couture nedir,haute couture ne demek,haute couture fiyatları,haute couture 2022


Haute Couture Fiyatları Ne Kadar?

Haute Couture bir parça kıyafetin maliyeti yaklaşık olarak 10-15.000 Euro'dan başlar. Fiyatların uçukluğu yanında en az 20 kişilik bir ekibin neredeyse minimum 1 ay kadar sürede tamamlanan Haute Couture kıyafetler fiyatları kadar verilen uğraşın zamanı olarakta dudak uçuklatır cinsten. Fransa'da sadece bazı modelistlerin yapabildiği bu iş zorluğuyla olduğu kadar kurallarıyla da dikkat çekiyor. Yalnızca izin veren kişilerin ekipleriyle yapabildikleri tasarımlar için yılda düzenlenen iki Couture defilesinde tasarladıkları elbiseleri ve kıyafetlerin koleksiyonlarını sergileyerek puanlamadan geçmeleri gerekiyor.


haute couture türkiye,haute couture defilesi,haute couture tasarımları,ZUHAIR MURAD


Haute Couture en ünlü tasarım ve markaları nelerdir?

Haute Couture tasarımlarıyla ünlü Zuhair Murad ve Victor&Rolf gibi dünyanın en iyi tasarımcılarının aralarında bulunduğu bir kaç isim daha dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü moda markası Channel, Christian Dior ve Valentino gibi dev markalar tasarladıkları Couture elbise koleksiyonları ile her yıl moda severlerin adeta başını döndürüyor.


Haute Cauture Defilesinden bir kaç kare;

haute couture defilesi,haute couture özel tasarım elbise

haute couture defilesi,haute couture kıyafetler,haute couture zuhair murad koleksiyonu

haute couture defilesi,haute couture kıyafetler,haute couture zuhair murad koleksiyonu 2


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski