Oversize Nedir? Oversize Giyim Ne Demek? Oversize Tarzları ve Modelleri

Oversize Nedir? Oversize Ne Demek?

Oversize ingilizce'de "büyük beden, büyük boy" anlamında bir kelimedir. Oversize son zamanların en sevilen moda akımı olarak özellikle Z kuşağının trend giyim tarzı olarakta bilinir. Oversize ne demek dersek kimisine göre yabancı giyim modeli olarak bilinen kimi moda tutkunlarına 
ise bir yaşam stili ve tarzı olarak gelen bol ve rahat giyim tarzına verilen kıyafetlerin bütünüdür.

Oversize Kıyafetler Nasıl Kombinlenir?

Oversize kıyafetler ile harika kombinlerin tadını çıkarın. Moda akımının en popüler giyim tarzlarının başlarını çeken oversize kıyafetler her alanda rahat olmanızı ve class gözükmenizi sağlar. Üst giyim modelleri için en çok tercih edilen oversize sweat veya tişört tercihi yaparken alt kısma dar bir jean veya ispanyol paça pantolon giyerek tam bir moda duayeni olun. 

Günlük giyimde kullanabileceğiniz 3 farklı oversize kombin örnekleri;
  • 1.ci stil Siyah rahat kesim mom jeans veya typred kesim jeans üzerine kumaşı hafif eskitilmiş toprak renk veya grimsi renk oversize tişört tercihi yaparak tadına doyamayacağınız a sınıfı bir kombin oluşturmuş olursunuz.
  • 2.ci stil vizon renk oversize tişört bej renk bir şort tercihi yaparak tamamlayın. Ayakkabılarınızın beyaz renk olması ve aksesuar tercihi olarak yalnızca saat kullanırsanız kral bir hareket olacağına emin olabilirsiniz. ( Yaz sezonu için )
  • 3.cü stil Ten renginiz buğday renkli ise açık mavi tonda bir jean üzerine beyaz bir oversize kazak size oldukça tatlı bir hava katacaktır.
oversize kesim ne demek,oversize kıyafetler nasıl kombinlenir

Oversize Kesim Ne Demek?

Oversize Kesim kıyafetler normal fit veya dar kesim giysilerin aksine bol ve salaş olmalarıyla dikkat çeken modellerdir. Tıpkı jean modellerinde kullanılan yüksek bel tarzlar gibi düzen sevmeyen ve rahat bir stil oluşturmayı sağlayan "mom jeans" gibi.

Oversize Giyim Tarzı Ne Demek? 

Oversize Giyim Tarzı oluşturmak için alt giyim olarak seçeceğiniz pantolon veya tayt tercihlerinin üzerine zıt şekilde bol ve salaş olan tişört, sweat veya triko kazak gibi modeller seçmelisiniz. Örnek alt giysi olarak dar bir jeans tercihi yaptınız, üzerinize crop giyinmek sizi hem zayıf hem de daha ince gösterir ve bu pek havalı görünmenizi sağlamaz. Cool bir tarz yakalamak için mutlaka dar pantolon, dar etek veya tayt seçimi yaptığınızda üzerinize oversize bir polar olabilir, sweat veya oversize beden tişört seçimi yaparak havalı olun. Tüm gözler üzerinizde olsun.



Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski